Pagini

30 iulie 2012

Rugaciune puternica pentru momentele grele ale vietii



Binecuvântarea Domnului Isus Hristos, fiul Marelui Dumnezeu, să fie pururea cu mine...! 

O, Dumnezeule Mare, mântuieşte-mă de toate relele. 
O, Dumnezeule Mare, care ai hărăzit mângâiere tuturor Sfinţilor, hărăzeşte-mi-o şi mie, care ajuţi şi sprijini toate lucrările, ajută-mă şi sprijină-mă în toate nevoile, scapă-mă de toate primejdiile, de toţi duşmanii văzuţi şi nevăzuţi.

În numele Tatălui care a creeat lumea, în numele Fiului care a răscumparat-o, în numele Sfântului Duh care a împlinit legea în toată a ei desăvârşire.

Binecuvântarea lui Dumnezeu Tatăl care cu cuvântul a zidit lumea, să fie pururea cu mine ...!

Binecuvântarea Sfântului Duh cu cele mai scumpe daruri ale Sale, să fie pururea cu mine ... !

Doamne, norii grei ai nenorocirilor şi ai supărarilor se abat asupra capului meu şi întristările sfâşietoare mă copleşesc, dar mă mângăi că Tu mă iubeşti şi această încredinţare mă încurajează. Plin(ă) de nadejde în dragostea şi bunătatea Ta, nu voi lăsa să mă biruiască împotrivirile soartei, ci mă voi lupta cu curaj, căci numai cu ajutorul Tău voi reuşi.

La tine, dar Preabunule Doamne, alerg şi mă rog: vino grabnic şi mă mântuie cu puterea Ta, cu mila Ta, precum ai mântuit şi pe Petru cel ce venea pe apă; întinde-mi mâna ca şi lui şi mai presus Doamne dă-mi sănătate şi..........(se spune o singură dorinţă).

Doamne, ai milă şi nu zăbovi şi primeşte cu bunătatea Ta rugaciunea mea ce o fac către Tine, apără-mă cu Harul Tău şi ajută-mă sa fiu statornic în angajamentul ce-l iau faţă de Tine: de a da o bucată de pâine la săraci şi de a mă ruga pentru cei aflaţi în primejdii sau suferinţă şi pentru mântuirea tuturor oamenilor.


Trimite Doamne binecuvantarea Ta peste duşmanii mei cunoscuţi... (se spune numele) şi necunoscuţi şi indreaptă-i cu gânduri bune spre mine şi spre toţi ai casei mele.


Tu Doamne, doreşti ca omul să trăiască în unire şi dragoste pe pământ.


Fă-i şi pe cei ce mă asupresc, mă urăsc, mă chinuiesc, ma năpăstuiesc, mă descurajează, ma desconsideră, să cunoască milostivirea Ta şi luminează-le Tu, Doamne, inima lor şi fă-o primitoare de dragoste, ca să trăim în deplină unire, cu inima curată şi ne iartă nouă greşelile, precum iertăm celor ce ne greşesc noua.


Amin!

)(())(())(())(())(())(())(())(())( 



Nu te teme de nimeni si nimic, pentru ca nu esti niciodata singur! 
Dumnezeu este permanent 
cu tine, 
langa tine, 
pentru tine.
 Primeste-L in sufletul tau!
Ii simti palmele ocrotitoare si rasuflarea divina cum iti mangaie crestetul?...

Descoperind virtual si spiritual "Cuvinte vii", iti impartasesc din intelepciunea si harul divin al Preotului Arsenie Boca, un sfant pe Pamant si un inger in Cer.

ankladyl
 

12 iulie 2012

Regina mea...


 "Regina unei teri mici
Tara aceasta e micã, e nouã, dar e o tarã care mi-e dragã. Îmi trebuie ca si altora sã li fie dragã; de aceia ascultati câteva cuvinte despre dânsa. Îngãduiti-mã sã zugrãvesc câteva icoane, sã fac câteva schite asa cum le-am vãzut cu ochii întãiu, apoi cu inima...

Odatã eram pentru acest popor o strãinã; acuma sunt una dintre ei, si, pentru cã vin de atât de departe, am fost mai mult în stare sã-i vãd cu însusirile lor bune si cu neajunsurile lor.
Tara lor e o tarã rodnicã, o tarã de întinse sesuri, de grâu învãlurat, de codri adânci, de stâncosi munti, de râuri care în primãvarã vuiesc de ape spumegate si care vara nu sunt decât lenese suviti de apã pierdute între pietre. O tarã unde teranii muncesc supt un soare care arde, o tarã neatinsã de murdãria fabricelor, o tarã de extreme, unde iernile sunt de ghiatã si verile ard ca în cuptor...

La început era o tarã strãinã. Drumurile ei prea prãfoase, prea fãrã de capãt sesurile ei.  A trebuit sã mã învãt a-i vedea frumusetile si a-i simti nevoile cu inima mea.
Putin câte putin strãina a ajuns a fi una din ei, si acuma i-ar plãcea ca pãmântul nasterii sale sã vadã acestãlalt pãmânt cu ochii Reginei lui.
Da, putin câte putin am învãtat sã înteleg acest popor si încetul pe încetul, el a învãtat sã mã înteleagã pe mine.
Acuma ne încredem între noi, si astfel, cu ajutorul lui Dumnezeu, împreunã vom merge spre un mai mare viitor....
Iubirea mea de libertate si de zãri întinse, iubirea mea de aier liber si de cãrãri necãlcate m'a dus la multe descoperiri. Îmi plãcea sã cãlãresc singurã ceasuri întregi ca sã ajung la vre-un sat pierdut, ca sã dau de vre-o bisericã în ruine stând între crucile ei rustice pe vre-un mal ori sã mã aflu la cutare loc în vremea apusului, când boltã si pãmâmt erau sã fie scãldate în rosu înflãcãrat.
O, apusurile românesti, ce minunate sunt!...
De aceia, o tara mea, nu te gândi niciodatã care ti-au fost încercãrile, nici care pot sã mai fie. Prin flacãrã trebuie sã treacã otelul înainte de a fi o bunã sabie tare. Fie-ti nezguduitã credinta si sustine-ti speranta; mai mare esti prin suferintile tale si prin felul cum le-ai purtat, mai vrednicã esti de biruintã!...
 Amin!"

 *** 

         Maria (n. 29 octombrie 1875 — d. 18 iulie 1938), regina mea si a tuturor romanilor de acum si dintotdeauna, de aici si de oriunde...
         In ciuda incercarilor de a intina amintirea regalitatii pe plaiul Carpato-Danubiano-Pontic, icoana acestei nobile fiinte, pline de curaj si caldura, ramane vesnic in memoria celor ce, cunosc si accepta si nu (re)neaga istoria poporului roman. 
         Am simtit spiritul viu al femeii Maria, regina mica a unei tari mici, vizitand castelul de la Balcic, castelul Peles si castelul Pelisor, locuri in care aceasta femeie nonconformista, cu slabiciuni si placeri nevinovate, a trait, a visat, a iubit si s-a framantat.
         Ceea ce m-a uimit in descoperilile mele, citind cartile Reginei Maria a Romaniei, este daruirea cu care o persoana care nu-si trage seva din aceste pamanturi (necunoscute si neospitaliere la prima impresie), a descris cu ochii mintii si ai sufletului meleagurile care au adoptat-o, respectat-o si chiar iubit-o... cu aceeasi profunzime cu care ea, regina, a indragit aici tot ce exista: iarba, vitele, muntii, Dunarea, marea si mai ales oamenii, poporul roman, acest melanj colorat de natii si obiceiuri.
              Sa ne incantam ochii si spiritul, cu cateva "bogatii" fara valoare estimata, ramase dovezi inca  vii ale trairilor, printre ai nostri, ale acestei femei si regine simple, regina cu care tarisoara noastra a fost candva binecuvantata...
           Cu toate ca nu am trait acele vremuri, mi-e dor de Romania mea... de Regina mea!

 Peles

Simt o pofta nebuna sa ma tavalesc intre iarba si cer!

Mare om...

Pata de culoare actuala, intr-un tablou din vremuri trecute...

Spiritual, legati pe viata...

Pelisor










Balcic (pe cand era al Romaniei-Cadrilater)


"Cuibul linistit"












Din testamentul Reginei Maria a Romaniei:
Țării mele și Poporului meu,
Când veți ceti aceste slove, Poporul meu, eu voi fi trecut pragul Tăcerii veșnice, care rămâne pentru noi o mare taină. Și totuși, din marea dragoste ce ți-am purtat-o, aș dori ca vocea mea să te mai ajungă încă odată, chiar de dincolo de liniștea mormântului. [...] Eu am ajuns la capătul drumului meu. Dar înainte de a tăcea pentru veșnicie vreau să-mi ridic, pentru ultima dată, mâinile pentru o binecuvântare..
Te binecuvântez, iubită Românie, țara bucuriilor și durerilor mele, frumoasă țară, care ai trăit în inima mea și ale cărei cărări le-am cunoscut toate. Frumoasă țară pe care am văzut-o întregită, a cărei soartă mi-a fost îngăduit să o văd împlinită. Fii tu veșnic îmbelșugată, fii tu mare și plină de cinste, să stai veșnic falnică printre națiuni, să fii cinstită, iubită și pricepută.
Am credința ca v'am priceput: n'am judecat, am iubit...


Nihil Sine Deo
ankladyl

10 iulie 2012

Noi...


"A fost atata chiu si cant
Cum nu s-a pomenit cuvant!
Si soarele mirat sta-n loc
Ca l-a ajuns si-acest noroc,
Sa vada el atata joc
P-acest pamant!"


<><> <><> <><> <><> <><> <><> <><>


           10 iulie 1999, o zi ca oricare alta... 
           Ziua in care Gratia Divina s-a coborat asupra noastra, ne-a imbratisat si ne-a unit sufletele pentru eternitate... 
           EU impreuna cu EL, AMANDOI, am format un intreg si de atunci viata noastra se consuma intr-un singur destin... - drumul vietii are aceleasi meandre, Luna si Soarele apun si rasar la fel pentru DOI... - mana in mana, trup langa trup, suflet in suflet, intr-o contopire perfecta.
            Binecuvantata zi! 
            Binecuvantat lacas!
            Binecuvantati noi!
            Multumim pentru ziua ce va ramane vesnic SACRA, zi in care comuniunea dintre doua suflete, pana atunci solitare, a fost pecetluita... am plecat la drum profani, poate tematori dar nu lasi iar taina cununiei ne-a purificat.
            Multumim pentru viata pe care ne-am ales-o sau ne-a fost daruita... am acceptat-o fara fronda si cu incredere.
            Multumim pentru ca, acum 13 ani, am devenit UNUL... inimile noastre bat intr-un singur ritm, cu respiratie sincrona si ochi in ochi, mana in mana si spirit langa spirit. 
            De atunci, mergem impreuna mai departe, doi in unul, mai puternici, mai increzatori, mai indragostiti. Nu mai exista eu ci doar NOI si raporturile nu mai sunt la doi ci doar la unu.
            Timpul (prieten si nu dusman) ne leaga mai strans cu fiecare secunda de nisip din clepsidra, ce se scurge intr-un sens ireversibil dar mai ales irecuperabil... Puterea ne este data de aceasta trecere temporala; radacinile se afunda si se intaresc, extragand cat mai multa seva, hranind iubirea... 
            Privesc peste timp... suntem tot noi de atunci si dintotdeauna... tot copii, tot indragostiti... simtim la fel, frematam cu aceeasi ardoare, dar cu mult mai maturi si mai constienti de binecuvantarea primita din cer si pe pamant... ne hranim zilnic cu iubire reciproca, cu grija pentru celalat, cu daruire totala si cu DOR permanent.
            Binecuvantati...
            Multumim...
            Noi...

ankladyl


           


4 iulie 2012

Cuplul-intalnirea dintre doua spirite libere




Un cuplu, in cea mai profunda semnificatie a sa, este intalnirea intre doua spirite libere. Atunci cand are loc o astfel de intalnire, iubirea este cea care unifica inimile, trupurile, respiratiile.
Imagineaza-ti frumusetea si bucuria a doua pasari capabile sa zboare singure una alaturi de cealalta. Ce se petrece daca le legi aripile una de cealalta? Incapabile sa se mai ridice de la sol, coplesite de greutatea celeilalte, amandoua pierd sansa de a mai zbura. Asa se petrece si cu doua fiinte care se iubesc dar care nu sunt lasate libere, ci se leaga una de alta cu atasamente, pretentii sau promisiuni. Exista insa si unele "legaturi" benefice subtile, aurice si energetice care apar intre un barbat si o femeie care se iubesc. Acestea sunt mult mai importante pentru ca sunt mai profunde. Pe baza acestor asa-zise legaturi se construiesc relatiile de cuplu stabile, puternice si de lunga durata.

Cuplul autentic este o cale regala
Traditiile spirituale afirma ca atunci cand se iubesc cu adevarat, barbatul si femeia nu se contempla pierduti unul pe celalalt, ci merg alaturi, privind impreuna inainte, mereu catre acelasi scop. Pentru cautatorii unei impliniri totale in viata, relatia de iubire este altceva decat o statie terminus sau un loc de odihna cu bilet gratuit. Nu este nici o fata morgana intr-un desert nesfarsit care sa dispara brusc dupa o vreme.
Cuplul autentic este o cale regala spre desavarsirea interioara, un drum ce deseori este placut si savuros, iar alteori anevoios si greoi. Si totusi o relatie de cuplu poate fi ea insasi o adevarata cale spirituala, o aventura a spiritului, o celebrare a iubirii si a existentei universale. In iubirea profunda, in fuziunea adevarata si nu doar inchipuita, indragostitii intra din nou si din nou in legatura cu inima existentei, cu esentele cele tainice universale, atunci cand ei se unifica si devin "unul".

Unificati-va inimile prin respiratie
Atunci cand esti cu iubitul/iubita ta poti trai la unison o stare de comuniune si de identificare subtil energetica la nivelul aurelor voastre, in plan vital, psihic, mental si spiritual. Una dintre modalitatile simple care pot conduce la aceasta este respiratia sincronizata.
Pentru a realiza respiratia sincronizata este necesar sa fiti intim imbratisati pe pat. Unul dintre voi doi isi va sincroniza respiratia dupa a celuilalt si pentru aceasta trebuie sa tina ochii inchisi. Se va interioriza si va fi cat mai atent, urmarind sa asculte ritmul respirator al celuilalt, care va respira normal, asa cum o face in general. Gradat, respiratiile voastre isi vor sincroniza din ce in ce mai bine frecventa de succedare a inspirului, a retentiei pe plin, a expirului si a retentiei pe vid, pana vor ajunge sa aiba ritmuri identice.
Vei observa ca la un moment dat procesul de sincronizare se mentine spontan, chiar daca nu mai sunteti atenti la el. Odata ajunsi in aceasta etapa, veti ramane cu ochii inchisi si va veti identifica subtil, vital, energetic, psihic si mental unul cu celalalt. Gama de trairi, intuitii si fenomene care apar este surprinzatoare. Dupa ce veti savura nemiscati cat timp doriti starile ce survin spontan in universul vostru, veti putea continua sa explorati aceasta minunata rezonanta in mod activ, dinamic, in cadrul unei fuziuni amoroase cu continenta.
Pastrand neschimbata respiratia sincronizata, intrati in contact profund cu fiinta iubita prin intermediul buzelor, al mainilor, al pieptului sau al organelor sexuale. Ramaneti destinsi si relaxati. Observati felul in care ritmul tau respirator se modifica si se sincronizeaza dupa cel al fiintei iubite, indiferent daca se accelereaza sau incetineste.

In suflet, va simtiti impreuna ca o singura fiinta
Acest procedeu este o modalitate inedita de cunoastere paranormala a celor pe care ii iubim si ne iubesc. Este o cale superioara de amplificare a intimitatii psihice, mentale si spirituale a universului misterios al celuilalt, mai ales in cazul in care urmarim aprofundarea plina de transfigurare a relatiei amoroase, pentru a trai stari de fericire oceanica.
Respiratia sincronizata in doi ne permite totodata constientizarea intuitiva a afinitatilor complementare, care ne polarizeaza si ne implinesc profund, pe multiple planuri, datorita fenomenelor de rezonanta care se declanseaza reciproc si se potenteaza unele pe altele in prezenta celui iubit. Practica sistematica a acestei tehnici imbina placerea, fericirea empatiei si a telepatiei cu accelerarea evolutiei noastre psihice, mentale si spirituale.
Prin realizarea sa cel putin o data pe saptamana se trezesc foarte repede capacitatile empatice, telepatice si intuitia spirituala. Va veti simti din ce in ce mai unificati in suflet. Traiti impreuna o stare de libertate foarte mare concomitent cu faptul ca ajungeti sa va simtiti ca o singura fiinta.



8-8-8-8-8-8-8-8

           Multumesc (Aida Calin) pentru acest adevar profund.
           Ce poate fi mai minunat si mai complet decat un cuplu? Orice pe lume are o pereche, orice este implinit, daca este completat de altceva. Nimic nu exista pe lume in mod individual si unic. Totul face parte dintr-un puzzle, piese alaturate care devin un tot, in momentul asamblarii. 
          Imi vine instant in minte primul exemplu: TANGOUL... comuniunea a doua trupuri distincte, care in valtoarea dansului, formeaza un unic si  inseparabil ansamblu unduitor. Sincronicitate, unitate, senzualitate...  
          Multumesc pentru fiecare persoana cu care fac pereche, intr-un moment al existentei... cand inimile noastre bat concomitent, amprentele noaste se suprapun si gandurile converg... o prietena buna, cu care impart micile placeri, o colega cu care fac echipa buna, un partener de viata devotat...
          Sa fim spirite libere si... ingemanate!
8-8-8-8-8-8-8-8


„Proiectia dintr-o relatie seamana cu proiectia unui film: celalalt este ecranul si eu privesc imaginile pe care i le trimit, crezand cu toata convingerea ca vin de la el.”
Jacques Salomé


 ankladyl