Pagini

24 februarie 2013

Danseaza cu mine, pana la sfarsitul dragostei...

      
"Pot să-ţi spun că eşti atît de al meu, pe cît poate altcineva să fie. Pe cît aş avea nevoie ca altcineva să fie – pe cît ar mai încăpea, înghesuit pe undeva printre posesiunile mele de mine – ca o batistă făcută boţ şi îngrămădită într-un buzunar pentru cazul în care te-ar trage curentul şi te-ar lovi brusc guturaiul, sau pentru cazul în care aş merge în societate şi dă bine, nu-i aşa, să ai la îndemînă o batistă brodată, înmiresmată unic, pe care s-o agit graţioasă şi sensibilă înspre surmontarea unui moment oarecumva lacrimogen. Iar din altă perspectivă, pe care-o regăsesc ori de cîte ori aprind lumina, nu am cum să te am, dragul meu, pentru că tu eşti eu. Eu-ul din oglindă. Nici mai mult nici mai puţin. Eşti ipostaza mea cea mai potrivită jindului de întregire. Eşti partea din mine care mă surprinde perpetuu, fiindcă uimirea de sine-desccoperind este elementul vital în creşterea aripilor.                 
      Eu, cînd devin înger - Îngerul meu Auriu - te conţin pe de-a-ntregul ca proces în desfăşurare. De-aici probabil, orgasmul perpetuu pe care mi-l furnizează existenţa ta. Poţi zice că bat cîmpii şi, cu siguranţă că asta fac, privit dinspre mintea ta strulucitor coerentă. Însă ceea ce mă străduiesc să scot din discuţie şi eventual din aşteptări este faptul de a mă configura belciug pe mîna, nasul sau inima ta – ce zici?! E o chestie pe care femeia proscrisă din orice femeie o poate profesa şi fără patalama, nu crezi? De multe ori mă simt atrasă de această ipostază ca fluturele de lampă, fără discernămînt, genetic parcă. Există probabil nişte înscrisuri în natura mea feminină care mă alunecă, fără să mă prevină de cele mai multe ori, în această capcană a belciugului. Să fie pentru că totdeauna pleci cu totul?! Cînd eşti, eşti cu totul, cînd lipseşti, lipseşti la fel. Iar cînd te-ntorci trebuie să o luăm de la capăt. Nu-mi laşi decît o foaie cu nişte date de referinţă – ai putea spune de referinţă, că exact ceea ce e cu-adevărat de referinţă îmi scapă de cîte ori mă încleştez de… imaginea ta.
      Acum însă - în ACUM-ul acesta, vorbesc - am dat drumul la pumn. Cînd am slăbit strănsoarea şi-am deschis palma, era deja acolo – întregimea noastră. E ca şi cum n-ai mai pleca atunci cînd eşti absent, ci te-ai deplasa doar liber prin această întregime. Uneori par că te uit, însă curînd, îmi dau seama că doar mă deplasez la rîndu-mi, prin spaţiul vast care suntem, cuprinşi unul în altul şi cuprinzători unul de altul, distincţi şi întreţesuţi totodată. Uneori, cînd sunt cuminte şi clară, încep să-ţi simt parcă şi întreţeserile din alte zone, cu alţi oameni, în alte relaţii şi asta nu mi se mai pare străin, frustrant. Din contră, îmi dă o senzaţie, încă uşor panicată recunosc, de lărgire, de extindere.
      ACUM, iată, m-am întins în vecinătatea unui val spart şi mă lăfăi în mîngîierea soarelui. Habar n-ai. Te văd culegînd urmele paşilor mei măturate de ape doar pe jumătate, ca să poţi ajunge la mine. Ha! Mă găseşti în sfîrşit! E tocmai bine, fiindcă soarele deasupra şi apa dedesubt au început să te răscolească prin carnea mea şi te cereai întrupat. După urechea stîngă porţi ca pe-o floare, sărutul altei femei, dar asta nu mă sperie prea tare, fiindcă aroma florii nu-mi mai pare străină şi nici potrivnică. 
        Cate femei pot răsări din mine doar pentru a te iubi?! 
      Cate femei din mine s-ar alinta de perindările tale prin spaţiul iubirii?! 
         Infinit de multe. Infinit… dragul meu."


(Odette)


. . . 



Dragostea si Dragobetele sunt universale...

Intram in dansul magic al dragostei, ritmul ametitor patrunde pana in adancul simturilor si prinsi in dulcele supliciu, ramanem impreuna... pana la sfarsitul dragostei.


Cred in dragoste... Cred in miracole...  
Dragostea face miracole...


 ankladyl 
 

18 februarie 2013

Ratiune si simtire...





citate despre dragoste si ratiune citate despre dragoste si ratiune citate despre dragoste si ratiune



Doar o punte subtire intre cele doua... dar mereu impreuna, intr-un echilibru ce ar trebui sa se mentina constant, in orice moment de cumpana din viata noastra. Orice inclinare a balantei, poate dezechilibra calmul unui suflet si poate fi hartuit de framantari.
O melodie, dureros de profunda, atat prin impletitura lirica cat si prin unduirea melodica, hotarata si ritmata, incarcata cu o greutate dulce-amara, o declaratie virtuala primita de la sotul meu, pe care nu contenim s-o ascultam, impreuna sau separat... 
Desi versurile sunt anevoios inteligibile, deoarece sunt atat de pasional cantate intr-o napoletana pura si inconfundabila, intelegem mesajul limpede transmis:

"Iubirea"...

  • o harjoneala intre ratiune si sentiment...
  • framantarea care ne defineste ca fiinte umane... 
  • acel ceva ce ne innobileaza.



Ca un laitmotiv, reiterez motto-ul acestui jurnal plin de ganduri amestecate,
 
„Nihil est in intelectum quo prior non fuerit in sensu”.
(„Nimic nu există în intelect care să nu fi fost în simţuri”)
(John Locke)


De-a lungul timpului, si ei ne-au transmis ce au simtit si au gandit:
 

citate despre dragoste si ratiune“Ratiunea e cel mai mare dusman al inimii.”citate despre dragoste si ratiune
(Giacomo Casanova)


citate despre dragoste si ratiune“Inima are ratiunile ei pe care ratiunea nu le cunoaste.”citate despre dragoste si ratiune
(Blaise Pascal)


citate despre dragoste si ratiune“Daca judeci oamenii, nu vei avea timp sa ii iubesti.”citate despre dragoste si ratiune
(Maica Theresa)


citate despre dragoste si ratiune“Pasiunea – emotie a sufletului, opusa dreptei ratiuni si contrara naturii.”citate despre dragoste si ratiune
(Zenon)



citate despre dragoste si ratiune“Intotdeauna exista ceva nebunie in dragoste. Dar intotdeauna exista ceva ratiune in nebunie.”citate despre dragoste si ratiune
(Friedrich Nietzsche)



Cu dragoste, 
ankladyl
citate despre dragoste si ratiune  citate despre dragoste si ratiune  citate despre dragoste si ratiune  citate despre dragoste si ratiune   citate despre dragoste si ratiune  citate despre dragoste si ratiune  citate despre dragoste si ratiune
 




14 februarie 2013

In ziua in care m-am iubit cu adevarat...



"In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am inteles ca in toate imprejurarile, ma aflam la locul potrivit, in momentul potrivit.
Si atunci, am putut sa ma linistesc.

Astazi, stiu ca aceasta se numeste … Stima de sine.

In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am realizat ca nelinistea si suferinta mea emotionala, nu erau nimic altceva decat semnalul ca merg impotriva convingerilor mele.
Astazi, stiu ca aceasta se numeste … Autenticitate.


In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am incetat sa doresc o viata diferita si am inceput sa inteleg ca tot ceea ce mi se intâmpla, contribuie la dezvoltarea mea personala.
Astazi, stiu ca aceasta se numeste … Maturitate.


In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am inceput sa realizez ca este o greseala sa fortez o situatie sau o persoana, cu singurul scop de a obtine ceea ce doresc, stiind foarte bine ca nici acea persoana, nici eu insumi nu suntem pregatiti si ca nu este momentul …
Astazi, stiu ca aceasta se numeste … Respect.


In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am inceput sa ma eliberez de tot ceea ce nu era benefic … Persoane, situatii, tot ceea ce imi consuma energia. La inceput, ratiunea mea numea asta egoism.
Astazi, stiu ca aceasta se numeste … Amor propriu.


In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am incetat sa-mi mai fie teama de timpul liber si am renuntat sa mai fac planuri mari, am abandonat mega-proiectele de viitor. Astazi fac ceea ce este corect, ceea ce imi place, când imi place si in ritmul meu.
Astazi, stiu ca aceasta se numeste … Simplitate.


In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am incetat sa mai caut sa am intotdeauna dreptate si mi-am dat seama de cât de multe ori m-am inselat.
Astazi, am descoperit … Modestia.


In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am incetat sa retraiesc trecutul si sa ma preocup de viitor. Astazi, traiesc prezentul, acolo unde se petrece intreaga viata. Astazi traiesc clipa fiecarei zile.
Si aceasta se numeste … Plenitudine.


In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am inteles ca ratiunea ma poate insela si dezamagi. Dar daca o pun in slujba inimii mele, ea devine un aliat foarte pretios.
Si toate acestea inseamna … Sa stii sa traiesti cu adevarat.”


(Kim & Alison McMillen)
 

*




A te iubi incepe odata cu a te cunoaste, a te intelege, a te accepta si a te pretui.  

Iubeste-te! 
ankladyl
 
 

2 februarie 2013

Din Cer, spre Infinit..


De drumuri lungi nu m-am temut...
                Pe drumuri lungi am pasit...
                                In drumuri lungi m-am regasit.



Totul a inceput intr-o frumoasa dimineata de toamna... Dupa un itinerariu minutios construit, dotati cu toate cele trebuincioase unui sejur-circuit, intins pe mai multe zile si mai multi kilometri, am dat startul si am pornit cronometrul, spre cucerirea unei noi redute turistice. 
Cap compas: S-V tarii.


Primul popas, o zona de mijloc intre domiciliu si destinatie, de data aceasta, Sibiul. Urbe veche, pudrata de vreme, dar cu acelasi "je-ne-sais-quoi", cu care ne atrage mereu si mereu, ce isi conserva cu grija tineretea si-si mascheaza atent venerabila tampla alba.

  Adevarul este banalizat aici...
  

De aici, dupa un popas placut (o promenada pe inserate in zona veche, o cina gustoasa la crama si o odihna linistita), din zorii diminetii urmatoare, a inceput adevarata aventura si descoperirea de noi arii de tara romaneasca, cu locuri si oameni inediti.

 
Urcand pe "Drumul Regelui", am prins aripi si am ajuns aproape de Cer...

Ador muntii mei, atat de mangaietori privirii curioase...









Privelistea mi-a umplut sufletul de beatitudine, alimentandu-mi spiritul cu o "oda a bucuriei" si cu o foame aproape dureroasa si permanenta de cunoastere...
Scazand usor in altitudine, am descoperind peisaje de un pitoresc desavarsit. 
La "cazane", imaginea a devenit subit familiara, prin ingustarea si unduirea Dunarii albastre (fir argintiu atat de drag mie) printre stanci sarbo-romane, de deasupra carora Luna ne calauzea plimbarea amurgita...







La itirea primei raze de soare, ne-am luat binete de la satul linistit, aflat in gura golfului format inadins de Dunare, tocmai pentru a crea o zona mirifica, si de la gazda noastra, atat de primitoare, ce ne-a adoptat pentru o noapte
Si parca trasi de o ata invizibila, am lasat in urma "laguna albastra" a Dubovei si am plecat spre mai departe...
Batrane Decebal, ramai cu bine!


Drumul care lasa in urma Herculane (un loc ce mi-a placut total si care mi-a parut atat de special prin asezare si peisaj) ne poarta gandurile si zambetele pe carari serpuite si impadurite... 
 


... pana la Tismana, loc ferit si binecuvantat, unde  linistea si calmul locului ti se plimba usor printre simturi, le impresoara gingas, iti linistesc sufletul, si te ajuta sa te redescoperi. 








Dar povestea nu se termina aici... 

La Masa Tacerii, gandurile mi-au soptit...
 ... si mi-au spus ca totul este numai Iubire...
... nesfarsita.
 
Halta de la Horezu fu una plina de culoare, veselie si traditie...




Si drumul ne duce mai departe... pe Arges in jos (de fapt in sus), pe un drum frumos...
... pe carari de munte, pe langa paduri tomnatec gatite.
Stavilarul de pe Arges ne-a fost popas insorit, dar nu opreliste...
 ... si noi tot urcam...
 
Popas pentru satra de pripas...
Prieteni vechi si noi... 
Temerarii pleaca spre varf...


Si de acolo de sus, ne vad pe noi, lenesii :-D

Avanti via! (That's my boy!... adica "omul meu")

Pieptis...
 

L. Capra...

Tira mi su !...
 

Reduta doborata...

L. Balea...

Calauza... :-P

Welcome back, my hero!

In soarele diminetii, shooting si cafea...    
La buna vedere, prieteni buni! 
Cu bineeeeeee, locuri dragi!

Si povestea merge mai departe...

  ... spre batranul Rasnov...


... la Cetate.



 



Regret ca nu am trait vremurile de atunci...

Regina mea, te intalnesc mereu in drumurile mele... prin "Tara mea"

Hey, everybody, meet Samo!

Dimineata, curiozitatea ne poarta pe o carare alba, printre arbori tacuti, triluri voioase, roua proaspata si miros verde...  

 
Nu este asta ideea mea preferata de spatiu, dar o accept... temporar.





Inapoi, la luminis... 

In insorita "Poiana", dejun, cafea, siesta...





... si din nou la drum!

... sus, tot mai sus, spre Bucegii misteriosi.
 
 Pe platou simti magia...
 

Bastinas...
  
Batranul tacut...

Ador sa ating muntele... 
... sa-i respir altitudinea, sa-i ating puterea, sa-i aud vechimea
... sa ma intind pe iarba-i aspra, sa stau ore intregi, pana ma confund cu el
... sa plec mai departe, incarcata si sa-i promit ca mereu ma voi intoarce.
 


Din pozitia asta ↑, rezulta asta ↓ ... ti-o daruiesc

Dar povestea nu-si are sfarsitul aici... ea continua odata cu viata mea.


~~~~~~~


Aproape de albastrul si seninul Cer
imi doream sa fiu libera pasare... 
In imbratisarea verde si proaspata a padurii, 
imi doream sa fiu rece izvor...  
Sub matasea limpede si rece a apei cristaline, 
imi doream sa fiu iute peste...
Langa semeata si delicata coloana a lui Brancusi, imi doream sa fiu... Infinit.


 In superba mea tara, pe drumuri batatorite, 
prin paduri, pe (langa) ape, 
de la mare si pana in varf de munte, 
raman...  mereu calator.
  
ankladyl