“Învăţaţi să lăsaţi pe chipul vostru să înflorească un zâmbet, este darul pe care-l oferiţi aproapelui, este darul pe care-l oferiţi întregului Univers!”
(Octavian Paler)
Prima zi de vineri din octombrie
Ziua Zâmbetului şi a faptelor bune
(Smiley faces)
Ziua zâmbetului - World Smile Day a fost iniţiată de americanul Harvey Ball, creatorul "feţei zâmbitoare", în 1963 și se sărbătorește în întreaga lume, în prima vineri a lunii octombrie. Imaginea creată de Harvey Ball a devenit în decursul anilor simbolul cel mai uşor de recunoscut pe planetă, pentru stările de fericire şi voie bună. Preocupat de supra-comercializarea simbolului său şi modul în care sensul original al acestuia risca să se piardă în repetarea constantă de pe piaţă, Harvey Ball a lansat ideea de a dedica o zi zâmbetului şi a ales prima zi de vineri a lunii octombrie.
Astăzi nimeni nu are dreptul să fie trist, să gândească negativ sau să se plângă de problemele pentru că întreaga lume sărbătoreşte Ziua Internaţională a Zâmbetului.
Potrivit specialiştilor, zâmbetul, la fel ca şi râsul are numeroase efecte benefice asupra organismului. Ne eliberează de stres, reduce tensiunea arterială şi induce gândirea pozitivă. Medicii susţin că 15 minute de râs în fiecare zi duc la arderea a 40 de calorii.
Studiile sociologice arată că persoanele care zâmbesc mai mult sunt considerate mai prietenoase, agreabile şi demne de încredere.
Zâmbetul este atitudinea care ne diferenţiază de regnul animal, este cea mai frecventă expresie facială şi prima dintre cele care pot apărea pe chipul unui nou-născut.
Zâmbetul ca atitudine constantă contribuie la menţinerea sănătăţii psihice şi nu numai, fiind în acelaşi timp un promotor al râsului, acţiune ce ajută chiar la menţinerea siluetei, intensificând arderile din organism cu până la 20 la sută.
Zâmbetul te ajută să empatizezi mai uşor cu ceilalţi şi te ţine departe de frustrări, iar starea de fericire pe care ţi-o induce contribuie la mărirea speranţei de viaţă cu până la 10 ani.
Zâmbetul este cel mai ieftin, natural şi potrivit machiaj în cazul femeilor şi cea mai eficientă metodă de menţinere a tinereţii pentru ambele sexe. O persoană care alege să zâmbescă mai des va fi considerată mai frumoasă şi va atrage într-un mod plăcut atenţia celor din jur.
Nemulţumirile sau problemele spuse cu zâmbetul pe buze vor fi mai uşor depăşite, emoţiile negative nemaigăsindu-şi teren propice într-o persoană surâzătoare.
Zâmbetul stimulează producţia de anticorpi, susţinătorii unei imunităţi solide şi ajută la reducerea tensiunii arteriale.
Stresul, depresiile, anxietatea pot fi depăşite mai uşor cu ajutorul zâmbetului ca parte a unei atitudini pozitive.
Deşi cercetătorii spun că femeile zâmbesc mai mult decât bărbaţii, raportul fiind de 8 la 1, este important de ştiut că zâmbetul este „contagios”.
Prin urmare, femei sau bărbaţi, zâmbiţi cât mai mult şi cu siguranţă colegii, partenerii sau apropiaţii dumneavostră vă vor urma exemplul, într-o atitudine sănătoasă de optimism şi veselie.
Zambeste odata cu mine si vei fi si mai frumoasa!
☺