Pagini

5 noiembrie 2010

A iubi, iubire...


"Oricând dragostea înfloreşte spontan...
cant-o... danseaz-o... traieste-o... dar nu crea lanturi din ea"


 
“Dac-ar fi fost să trec printr-o pădure cu lupi ca să ajung până la tine, aş fi ajuns cu zdrenţele tinereţii mele sfâşiate, dându-ţi ultima ei picătură. De ar fi fost să trec prin ierburi cu şerpi ca să ajung până la tine, cu tălpile goale aş fi călcat pe şuierul morţii mele, aducându-ţi-o să-i închizi ochii. Dar la poarta casei tale veghează dragostea - şi mi-am tras paşii înapoi ca la ieşirea cu icoana din biserică. Cânt răguşit pe sub ferestrele casei tale, cum cântă copiii italieni pe străzile oraşelor noastre, în mizeria frumuseţii lor cu ochi mediteranieni. Cânt cu mâna întinsă sub cer, ca odinioară cei neîmpăcaţi la răspântii de drum: Ascultaţi, voi toţi, bucuria şi durerea mea.” 
(Ionel Teodoreanu – Lorelei)
"Ma leg pe tine, pamântule ca eu voi fi a lui Allan, si a nimanui altuia.Voi creste din el ca iarba din tine. Si cum astepti tu ploaia, asa îi voi astepta eu venire, si cum îti sunt tie razele, asa va fi trupul lui pentru mine. Ma leg în fata ta ca unirea noastra va rodi, caci mi-e drag cu voia mea, si tot raul, daca va fi, sa nu cada asupra lui, ci asupra-mi, caci eu l-am ales. Tu ma auzi, mama pâmânt, tu nu ma minti, maica mea. Daca ma simti aproape, cum te simt eu acum, cu mâna si cu inelul, întareste-ma sa-l iubesc totdeauna, bucurie necunoscuta lui sa-i aduc, viata de rod si de joc sa-i dau. Sa fie viata noastra ca bucuria ierburilor ce cresc din tine. Sa fie îmbratisarea noastra ca cea dintâi zi a monsoon-ului. Ploaia sa fie sarutul nostru Si cum tu niciodata nu obosesti, maica mea, tot astfel sa nu oboseasca inima mea în dragostea pentru Allan, pe care Cerul l-a nascut departe, si tu, maica, mi l-ai adus aproape." (Mircea Eliade - Maitrey)"Si totusi niciodata nu m-a stapanit EL asa de mult ca acum, cand nu mai este. Nu mai este un fel de a spune, fiindca EL exista, il simt in mine, in sensibilitatea si gandurile mele, mai viu si mai actual ca oricand. Ma uit pe geam si in loc sa vad peisajul imi apare el, multiplicat in mii de infatisari si culori. chipul lui imi izvoraste mereu si din fiinta mea, unde se afla culcusul amintirilor noastre bune si rele, si retraiesc fragmentar tot ce a fost si tot ce a fost are un farmec inedit, pentru ca stiu ca de acum n-are sa mai fie nimic, de-acum inainte incepe neantul. Traiesc stari sufletesti atat de stranii incat, cu toata deprinderea mea de a ma introspecta, ma sperii de ceea ce mi se intampla mie si, mai mult decat asta, ma mir intr-una. A fost o gluma sinistra? Credeai ca esti stapanul lumii, tinand globul in palma cu muschii abia tresarind? te-ai inselat si te-ai naruit in tarana cu toata puternicia ta. Si uite lumea merge mai departe intotdeauna, fara a se sinchisi de nimeni si nimic, soarele rasare la fel cum face de milioane de ani, pamantul se roteste dupa cum a invatat de milioane si milioane de ani, si toata aceasta mecanica se repeta regulat si tacut, pana in vecii vecilor. Asta n-ai stiut-o? Pentru ce?" 
(Mihail Drumes – Scrisoarea de dragoste)

   ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥     

Nu as fi scris in acest jurnal, daca nu as fi citit aceste carti... Le-am devorat... la varste diferite... sentimente diferite... intensitati diferite... dar dragostea, aceeasi... UNICA
Carti de dragoste minunate, scrise de autori autohtoni, pline de dragoste curata, neaosa... Romanul, iubitor impatimit, vesnic indragostit...

Subscriu... pentru ca eu, chiar cred in dragoste.

"Daca dragoste nu e, nimic nu e."  
(Aceste cuvinte apartin apostolului Pavel din Epistola catre Corintieni 13:4, le avem mai des pe buze şi în gând de când au fost folosite de Marin Preda în romanul „Cel mai iubit dintre pământeni”, caci dragostea este parte neruptă din fiinţa noastră)

Love Peace!
                                Anca Irina              
Cu dedicatie, pentru tine, cititorule:Michael Bolton - Said I loved you... but I lied

(Cea mai calda melodie de dragoste, cele mai profunde versuri, cel mai frumos videoclip, cel mai distins artist)

You are the candle, love's the flame
A fire that burns through wind and rain
Shine your light on this heart of mine
Till the end of time
You came to me like the dawn through the night
Just shinin' like the sun
Out of my dreams and into my life
You are the one, you are the one

CHORUS
Said I loved you but I lied
'Cause this is more than love I feel inside
Said I loved you but I was wrong
'Cause love could never ever feel so strong
Said I loved you but I lied


With all my soul I've tried in vain
How can mere words my heart explain
This taste of heaven so deep so true
I've found in you
So many reasons in so many ways
My life has just begun
Need you forever, I need you to stay
You are the one, you are the one

CHORUS...


You came to me like the dawn through the night
Just shinin' like the sun
Out of my dreams and into my life
You are the one, you are the one


CHORUS...