Pagini

7 decembrie 2014

06 decembrie Iubirea nu-ţi cumpără mai multe jucării

 
Chiar dacă te hotărăşti să alegi iubirea chiar în acest moment, aceasta nu înseamnă că că vei obţine un Mercedes nou.
Alegerea iubirii este o alegere mai profundă decât cunosc furnizorii de cristaluri şi asii teoriei abundenţei – pentru că nu trebuie să aleagă numai adultul spiritualizat, ci şi copilul rănit, care nu e sigur că e demn de iubire. Dacă dai crezare învăţaţilor cu străluciri de înger, atunci poţi să baţi din picior chiar acum şi, precum Dorothy (din “Vrăjitorul din Oz”), să te duci direct acasă. Nimeni nu te poate contrazice, dacă asta e de folos.
Dar dacă nu foloseşte, s-ar putea să realizezi că Dorothy are de făcut o călătorie în lumea de jos. Acolo ea va întâlni atât îngeri, cât şi demoni. Va trebui să înfrunte întunericul, pentru a găsi lumina. La fel ca noi, ea va trebui să stea fata în faţă cu aspectele proprii şi ale altora, care îi displac – deoarece aceasta înseamnă călătoria în întregire.
Acesta nu este genul de iubire din vată de zahăr. Nu este o abordare de tip comercial a mântuirii. Este genul de iubire de care ai nevoie timp de o viaţă întreagă pentru ca să înveţi să dai şi să primeşti. Este genul de ispăşire ce are loc în tranşee.

Cuvinte de înţelepciune pentru fiecare zi
- Paul Ferrini -