Pagini

28 noiembrie 2012

Incepe sa traiesti...Lasa grijile...

1. Astazi voi fi fericit. Aceasta presupune ca spusele lui Abraham Lincoln sint adevarate: “cei mai multi oameni sint atit de fericiti pe cit isi propun sa fie”. Fericirea vine dinauntru; nu tine de exterior.  

2. Astazi voi incerca sa ma adaptez la ceea ce este si nu voi incerca sa adaptez totul la propriile mele dorinte. Imi voi lua familia, afacerea si norocul asa cum sint si imi voi acorda felul de a fi in functie de acestea  

3. Astazi ma voi ingriji de trupul meu. Voi face exercitii fizice, ii voi da atentie, il voi hrani, nu voi abuza de el si nu-l voi neglija, ca sa fie o masinarie perfecta in slujba mea.  

4. Astazi voi incerca sa-mi fortific mintea. Voi invata ceva folositor. Nu voi fi trindav. Voi citi ceva ce pretinde efort, gindire si concentrare.

 5. Astazi imi voi exersa sufletul in trei feluri: voi face un bine cuiva, fara a face caz de asta. Voi face cel putin doua lucruri pe care nu vreau sa le fac, asa cum sugereaza William James, doar ca exercitiu.  (William James ne spune ca nu ne putem schimba instantaneu sentimentele, prin simpla decizie de a le schimba. Putem sa ne modificam insa actiunile. Iar atunci cind ne vom modifica actiunile, ne vom modifica automat si simtamintele.)

6. Astazi voi fi agreabil. Voi arata cit mai bine, ma voi imbraca asa cum se cuvine, voi vorbi fara sa ridic tonul, ma voi purta curtenitor, voi fi darnic cu laudele, nu voi critica deloc, nu voi cauta nimanui defecte si nu voi incerca sa schimb sau sa imbunatatesc pe nimeni.  

7. Astazi voi incerca sa traiesc deplin aceasta zi, nu sa ma apuc sa imi rezolv toate problemele vietii. In douasprezece ore pot face lucruri care altfel m-ar inspaiminta daca ar trebui sa le continui toata viata.  

8. Astazi voi avea un program. Voi scrie ceea ce am de facut in fiecare ora. Poate nu il voi urma exact, dar il voi avea. Va elimina doua calamitati, graba si nehotarirea.  

9. Astazi im voi rezerva o intreaga jumatate de ora doar pentru mine si ma voi relaxa. In aceasta jumatate de ora ma voi gindi uneori la Dumnezeu, pentru a capata o perspectiva ceva mai larga asupra vietii mele.  

10. Astazi nu ma voi teme, indeosebi nu-mi va fi teama sa fiu fericit, sa ma bucur de ce este frumos, sa iubesc si sa cred ca aceia pe care ii iubesc ma iubesc. 

 (Lasa grijile, incepe sa traiesti-Dale Carnegie)


========


 Carte fascinanta.. o carte motivationala, pentru dezvoltare personala, care te impulsioneaza sa aplici ceea ce citesti, sa-ti reconsideri viata si actiunile tale, sa treci la fapte, sa actionezi... "o carte practica - iti poti infige coltii in ea". 
O carte pe care s-o recomanzi si prietenilor ... 
cu drag :)
 
ankladyl