Pagini

16 iunie 2013

GANDIREA CARE SCHIMBA RELATIILE...



"Incearca sa vezi în fiecare om calitatile lui si nu acorda atentie defectelor. Nu te concentra asupra a ceea ce face el “rau” si încearca totusi sa nu cataloghezi ceva astfel, pentru ca în viziunea ta poate însemna “rau”, iar pentru altcineva, alta persoana, poate însemne “bine”! Nu te ajuta cu nimic sa analizezi toate lucrurile care nu-ti plac la cineva, iar daca vrei sa transformi aceasta judecata într-un lucru folositor, mai bine observa si bucura-te de calitatile si de gesturile cele mai mici ale unei persoane care te vor face sa te simti bine. O persoana poate fi în acelasi timp, de exemplu, si egoista si iubitoare, dar indicat ar fi pentru tine sa nu te concentrezi pe defectul ei si sa încerci, cât îti permite ratiunea (poate fi mai dificil la început), sa traiesti în aceasta relatie prin calitatea ei, în cazul nostru iubirea. Frumusetea consta în faptul ca daca privesti si te bucuri numai de calitatile cuiva, pui în miscare si aplici o lege naturala a Universului, iar atunci vei avea parte de la acea persoana numai de ceea ce tu observi la ea. Daca vezi un sac de nervi în fata ta, de acela vei avea parte; daca vezi un om egoist în cineva, automat acela va fi conform convingerii tale, dar daca treci cu vederea toate defectele si nici macar nu le acorzi atentie si vezi în acea persoana iubire, dreptate, vei avea parte de natura gândului tau si ti se va oferi un comportament atent si grijuliu, pentru ca fara sa stie, fara a fi constienta, a aflat ceea ce crezi tu despre ea, deoarece suntem cu totii conectati la aceeasi Sursa, mintea noastra este Mintea Comuna si avem cu totii acelasi Divin. Daca vezi si doresti cuiva numai binele, surprins o sa fii, indiferent cât de tensionata este acea relatie, ca respectiva persoana îsi va schimba atitudinea fata de tine, deoarece o percepi cum ai vrea sa fie (chiar daca nu este asa), si va deveni prietenoasa pentru ca asa ai “setat-o” tu, fara ca ea sa-si dea seama!
Orice om care este considerat plin de defecte are cu siguranta si multe calitati, iar daca vrei sa schimbi ceva în relatia cu el, ar fi indicat sa te agati de acestea. Ignora defectele si vezi doar calitatile si ca prin magie, tu conectându-te la Divinul lui (al tuturor), omul se va comporta cu tine prin calitatile pe care le vezi în el, dar daca continui sa vezi defectele, nu fi surprins ca certurile si neîntelegerile sa persiste deoarece, înca o data, fara a fi constient, va sti ce parere si ce imagine ai despre el. Nu poti pacali aceasta lege, nu poti pacali Universul, nu te poti pacali pe tine, pentru ca  practic sunteti o singura persoana! Voi si cu Dumnezeu Una sunteti, deoarece sunteti Spirit din Spiritul Lui! Încearca sa vezi ce vrei tu sa ai parte de la o persoana si ai sa observi ca toate relatiile tale se vor schimba în bine, în Dumnezeu! Oricine poate face asta, este accesibil oricui, Universul stând la dispozitia fiecaruia si asteptând sa fie solicitat. Ce frumos ar fi ca toti cei care te înconjoara sa se poarte cu tine exact asa cum ai vrea tu! Acum poti, acum ai aflat cum! Vizualizeaza-i comportându-se asa! Ratiunea ta o sa intervina la un moment dat si o sa-ti zica ca este imposibil, dar asta este o bariera chiar de tine pusa. Treci peste ratiune si vezi într-un “sac de nervi” pacea care zace în el poate fara sa stie, si ai rabdare un timp si nu renunta. Orice ai face, nu renunta, pentru ca nu ai cum sa nu reusesti, iar atunci vei vedea cum acel om se va transforma si va transforma comportamentul lui fata de tine, iar când vei auzi primul cuvânt frumos de la acea persoana, prima lauda, prima apreciere, când vei vedea primul zâmbet adresat tie, vei sti ca tu esti cauza schimbarii sale iar atunci te vei relaxa si vei dobândi o încredere extraordinara în tine. Ce forta extraordinara lucreaza pentru tine! 
Daca reusesti cu o persoana de lânga tine, te provoc acum sa te gândesti câte lucruri extraordinare poti face cu persoana ta! Daca începi sa nu mai observi nici un defect si te concentrezi numai pe minunatele calitati de care dispui, esti practic de neoprit. Ce puternic esti! Cum vrei sa fii? Ce vrei sa fii? Universul asteapta nerabdator sa îti îndeplineasca dorinta, porunca, pentru ca acesta este principalul sau rol. Controleaza-ti viata vazând numai binele, pentru ca altceva nici nu merita atentia ta, caci daca te gândesti la ceva ce nu te ajuta, practic acea secunda este pierduta iar tu nu vrei sa-ti irosesti timpul asa. Poti sa ai parte de prieteni care nu te vor lasa niciodata singur pentru ca asa îi vei percepe tu, iar pe cel mai mare dusman (daca exista asa ceva), îl poti transforma într-un camarad de nadejde. El nu va sti constient niciodata cauza transformarii, dar tu, luminat fiind, stii ca vazându-l perfect, ca si pe tine, si vazând în el exact calitatile de care ai vrea sa ai parte de la el, îl vei transforma si relatia voastra se va întari si în acel moment încrederea te va invada. Fiecare persoana dificila pentru altii va fi perceputa de tine ca un joc, ca o provocare, si fiecare caz reusit va adauga în persoana ta putere, stapânire si siguranta. Vei deborda de fericire, vei multumi si te vei minuna de cât de fascinanta este aceasta creatie a lui Dumnezeu: omul! Vei constientiza puterea ta grandioasa si o vei folosi în sens constructiv pentru a schimba viata celor dragi si poate nu numai. Gândeste-te ca îti poti schimba seful cicalitor, prietenul care te santajeaza, mama care te cearta, iubitul(a) care te înseala, etc. Suna tentant, nu? Percepe-i pe toti cu drag, ca pe un sef de treaba, ca pe o mama iubitoare, ca pe un iubit fidel! Fa un efort si treci peste ratiune, deoarece acesta este pasul cel mai mare unde toata lumea se blocheaza si ofera-ti posibilitatea sa te bucuri de ceea ce ai realizat si, nu în ultimul rând, multumeste pentru forta ta creatoare, primita înca de la nastere!"
(C. Manea)


.  .  . 


"Cand corpul si mintea ta sunt linistite, 
sufletul tau rade." 
(Osho)


                     Cu drag,
ankladyl