Pagini

6 iunie 2013

NOROC CU GHINIONUL...






"Traieste magia de “a fi”! Te-ai întrebat vreodata cum ar fi daca nu ai fi? Cum ar fi fara toate sentimentele de bucurie, de ura, de dragoste, de dispret? Nu ar fi! Asa ca, înainte de a fi suparat, fii fericit pentru ca poti sa fii suparat, fericit! Esti o grandioasa lucrare a lui Dumnezeu si ar trebui sa cinstesti fiecare clipa din viata ta. Daca îti trece vreun gând de ura prin minte, multumeste-I lui Dumnezeu ca existi, încarca-ti mintea cu puterea creatoare si transforma ura în bucurie!


Vreau sa te pun fata-n fata cu momentele din viata ta când ai zis: “Ce ghinion am!”. Acum hai sa ne gândim putin: eu nu cred ca a putea vedea pasarile zburând pe cer este ghinion; nu cred ca a putea simti cum vântul îti adie prin par înseamna ghinion. Eu cred ca ai cel mai mare noroc ca existi si ca te poti bucura de toate experientele din viata ta, pe care de fapt ti-o modelezi singur. Cum poti sa mai spui ca ai ghinion odata ce devii constient de acest adevar? Nu o sa mai spui asta când îti cade o farfurie din mâna, pentru ca ai realizat acum cât de important este ca traiesti aceasta actiune, chiar daca nu-ti produce cea mai mare satisfactie. Bucura-te, trezeste-te la viata, deoarece viata înseamna împlinire totala, iar când vei sti acest lucru vei putea zâmbi mereu, chiar si când vei avea parte de accidente. Vei râde si vei multumi, iar atunci vei atrage multumire în viata ta si Universul va fabrica pentru tine numai actiuni care te vor duce la multumire si atunci îti vei trai viata multumit de sensul în care curge si de miracolele care te lovesc. Vei multumi pentru faptul ca ai posibilitatea de a trai orice experienta, vei descoperi ca nimic nu te va mai supara, ci totul te va multumi, pentru ca si tu multumesti la rândul tau. Multumeste când îti este foame pentru posibilitatea de a simti acel extraordinar sentiment care îti aduce pofta de mâncare, multumeste când te uda ploaia pe strada si gândeste-te cât de minunat este sa cada apa din cer, iar daca entuziasmul ajunge la un nivel ridicat, de ce sa nu te joci, sa alergi, sa tipi în ploaie? Vei ajunge sa fii multumit cu tine, iar acest lucru te va duce la armonia totala care nu va permite nimanui sa te supere, deoarece starea ta este una de multumire pentru existenta. Când vei fi pus în fata unui necaz, te vei gândi prima oara la faptul ca poti simti acea traire si îti vei spune “Dar daca nu existam? Nu puteam simti aceste sentimente si realizez acum cât de importanta este prezenta lor în mine si nimic nu-mi poate schimba starea de spirit. Multumesc pentru cel mai mare dar pe care puteam sa-l primesc: sa exist!”. Când un gând asemanator te va cutreiera, înseamna ca deja ai ales Lumina si viata usoara, iar atunci vei fi împacat. Când vei cadea, vei zâmbi si îi vei uimi pe cei din jurul tau cu puterea ta de a zâmbi mereu. Ei te vor întreba: “Ce ai ma? Ai înnebunit? De ce râzi ca prostu’?”, iar tu vei raspunde fara ezitare: “Zâmbesc pentru ca sunt multumit ca exist si ca pot simti aceste daruri minunate ale lui Dumnezeu!”. Ei te vor întreba iarasi nedumeriti: “Pai si nu te doare?”, iar tu atunci, plin de încredere, vei raspunde: “Si daca nu puteam simti aceasta durere? Mai puteam zâmbi? Era mai bine daca nu existam? Sunt multumit ca exist si nimic nu îmi va putea lua zâmbetul!”. Gândeste-te acum la reactia partenerilor de conversatie! Asa îti vei putea transforma viata si orice experienta va fi o adevarata binecuvântare."  
(C. Manea, Totul din Intreg)


~


Dupa cum bine ma stii, nu rezist sa nu-ti impartasesc din ceea ce citesc. 
O prietena, draga sufletului meu, mi-a trimis virtual o carte, pe care am descarcat-o pe ebook reader si asteptam timpul optim sa incep s-o citesc... l-am gasit si din acel moment, nu m-am putut dezlipi de ea.
O citesc, aproape fara sa respir, abia astept s-o termin, ca sa ma reapuc de ea si in liniste s-o savurez.
Ti-o recomand si tie si astfel voi posta periodic, capitole din ea si sper sa te captiveze si s-o citesti da capo al fine. 

Serendipitatea, mereu aparuta in viata noastra, e decisiva in directionarea si conturarea destinului nostru. 
Realizam dupa, ca acea cotitura, acel eveniment neasteptat si aparent nefast... a fost de fapt acel "momentul potrivit, la locul potrivit"... acel ceva aparut de undeva departe de ratiunea noastra si vointa noastra de a continua.


               Cu drag,  
ankladyl