Pagini

1 iunie 2012

My inner child...


Copilul din tine, o expresie pe care ai auzit-o in diferite ocazii, pastreaza amintirile din copilaria ta si reprezinta in acelasi timp manifestarea divina a emotiilor existente in inima ta. Inchipuie-ti ca esti tu adultul si ai corpul tau fizic, insa mai exista si corpul tau energetic precum si copilul din tine care este mai degraba "energetic" si nu fizic.

Atunci cand razi, vorbesti, te iubesti pentru cum esti tu, cu greselile tale, cu momentele tale de slabiciune sau de stupiditate, cand te ierti pe tine pentru greseli pe care le-ai fi putut face, pentru ca nimeni nu este perfect, atunci eliberezi copilul din tine, ii deschizi o usa catre exterior, dezvolti o relatie cu el. Este ca un copil in realitate, pe care il intelegi, il ajuti sa mearga mai departe, il iubesti, il lasi sa se dezvolte armonios.
Inainte sa fii critic cu tine si inchis, gandeste-te la copilul din tine.

Copilul din tine arata ca tine cand erai mic; esti tot tu. Il poti vizualiza cu mintea, in inima ta. Incearca sa il vezi si observa cum arata: este singur intr-un colt, trist si tacut? Este vesel, luminos si relaxat, linistit? Vei sti automat, fara sa faci ceva anume. Trebuie doar sa te linistesti, sa lasi toate gandurile zilnice deoparte si sa vrei - sa iti propui sa vrei - sa comunici cu copilul din tine.
Il poti intreba:"Cum te simti astazi?", "Ce ai vrea sa imi spui?", "Cum ai vrea sa ma comport fata de tine?" Iti vor veni imediat raspunsuri in minte, fara sa apuci sa le gandesti tu, cu rationamentul tau de adult. Acele raspunsuri rapide care iti vor aparea in minte vin de la copilul din tine. Nu iti trebuie o pregatire speciala. Trebuie doar sa vrei.

Acorda-ti in fiecare zi 2-3 minute si vorbeste acestui copil care este in inima ta, in sufletul tau.
Mai jos ai cateva afirmatii pe care le poti folosi si care pot ajuta copilul din tine, dar trebuie sa simti cu tot sufletul cand le spui, sa crezi cu putere in ceea ce faci:
"Te iubesc, am grija de tine si te accept asa cum esti."
"Sunt mandru de tine"
"Sunt fericit ca tu esti copilul din mine"
"Esti atat de frumos si placut"
"Esti stralucitor, talentat, creativ."
"Lucrezi atat de bine"
"Imi pare rau daca te-am ranit, daca te-am neglijat, daca am uitat de tine, daca nu am stiut de tine."
"Poti sa ai incredere in mine pentru ca voi avea grija de tine, voi fi langa tine, te voi proteja de suparari si de dureri"
"Vom lucra impreuna pentru a fi sanatosi; ne vom distra impreuna, ne vom juca impreuna"
"Poti gresi, nimeni nu este perfect"
"Poti sa alegi sa fii cu unii oameni si sa refuzi sa fii cu altii"
"Ofera si accepta iubirea oamenilor"
"Poti sa faci ce iti doresti tu, nu ce trebuie"
"Arata-ti sentimentele, oricare ar fi ele si mergi mai departe, nu le ascunde."
"Bucura-te de munca ta, nu reprima acest lucru."
"Fii vesel, jucaus, deschis, nu iti fie teama"
"Poti sa faci greseli, sa razi de ele si sa mergi mai departe; invatam cat traim."
"Decide singur ce vrei tu sa faci, nu lasa pe altii sa iti spuna ce sa faci"
"Traseaza limite celor din jurul tau, ca sa ai si tu spatiul tau de confort"
"Te iubesc si vreau sa vorbesc mereu cu tine."

Este important sa stii de existenta copilului din tine si sa te gandesti la acest lucru. Sa stii ca si aceasta parte din tine trebuie sa fie in lumina, libera, linistita, nu reprimata, intunecata, pentru ca ai nevoie sa fii in armonie cu tine insuti. Roaga copilul din tine sa te ajute, sa iti arate ce doreste, sa se manifeste liber si permite-i sa faca aceste lucruri. Vei simti schimbari minunate in viata ta, atat in plan fizic cat si spiritual.


"Un adult nu poate corecta la copil o eroare careia el insusi ii este inca supus" 

(Carl Gustav Jung)

 

 

 

  Iubesc copilul din mine si il simt fericit. Este inocent si naiv... este imbujorat si are ochii sclipitori... veselia sa imi umple sufletul iar spiritul prinde aripi. Este o joaca nesfarsita si un dans pe un cant serafic. Este copilul vesnic...

Sa nu lasam niciodata copilul din noi sa creasca mare!

 ankladyl